14ο Διεθνές Σεμινάριο-συνάντηση για το ρεμπέτικο τραγούδι Σκύρος, 16-23 Ιουλίου 2023

Αυτή τη χρονιά, το 14ο διεθνές σεμινάριο-συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2023 και συμπίπτει με τα 20 χρόνια της υιοθέτησης της σχετικής  σύμβασης  της UNESCO για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και με τον εορτασμό των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς».Το διεθνές σεμινάριο-συνάντηση για το ρεμπέτικο στη Σκύρο είναι σημείο αναφοράς στο επίσημο κείμενο της UNESCO για το ρεμπέτικο.

Στη φετινή μας προσπάθεια, οι εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, με σεβασμό στη κληρονομιά του ρεμπέτικου και στη θετική αύρα του όμορφου νησιού της Σκύρου. Σταθεροί συνεργάτες μας, η τοπική κοινωνία, το ΠΕΑΠ του Δήμου Σκύρου, το Μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκύρου Ανεμόεσσα (πρώην ΣΟΠΠΑ) και η ΣΝΕ (Σκύρος Ναυτική Εταιρεία).

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, θα κρατηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή με e-mail για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο.

 

Γιώργος Μακρής και Σπύρος Γκούμας

 

Πληροφορίες τηλ: 0030-210-6410211, 0030-6972335227

e-mail:makres@otenet.gr και info@spirosgoumas.gr

 

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων, οι ομιλίες και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα www.rebetikoseminar.com

Στον ίδιο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε τα πρακτικά του 13ου αλλά και των προηγούμενων σεμιναρίων για το ρεμπέτικο τραγούδι.

 https://www.rebetikoseminar.com/wpcontent/uploads/2023/01/Praktika_13_2022.pdf 

Πληροφορίες για το όμορφο νησί της Σκύρου μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο www.skyros.gr

Χάρτης

Δείτε που ακριβώς γίνεται το σεμινάριο

Δείτε εδώ