15ο Διεθνές Σεμινάριο-συνάντηση για το ρεμπέτικο τραγούδι Σκύρος, 14-21 Ιουλίου 2024

Αυτή τη χρονιά, το 15ο διεθνές σεμινάριο-συνάντηση για το ρεμπέτικο στην Σκύρο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 21 Ιουλίου 2024, όπως πάντα με την αρωγή του Δήμου Σκύρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκύρου «Ανεμόεσσα», του Μουσείου Φαλτάιτς και της τοπικής κοινωνίας.

Οι εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, με σεβασμό στη κληρονομιά του ρεμπέτικου και στη θετική αύρα του όμορφου νησιού της Σκύρου. Περιλαμβάνει καθημερινά μουσικά μαθήματα για το ρεμπέτικο στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου «Ανεμόεσσα» αλλά και απογευματινές ομιλίες ελεύθερες στο κοινό στον ίδιο χώρο, μουσικές βραδιές στα ταβερνάκια του νησιού και κεντρική εκδήλωση την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, όπως κάθε χρόνο, στην κεντρική πλατεία της χώρας, σε συνεργασία με το Δήμο Σκύρου και τον Πολιτιστικό σύλλογο Σκύρου «Ανεμόεσσα», με την συνδυαστική παρουσίαση του ρεμπέτικου τραγουδιού και των λαϊκών χορών.

Το διεθνές σεμινάριο-συνάντηση αποτελεί σημείο αναφοράς της UNESCO για το ρεμπέτικο το οποίο έχει αναγνωριστεί από το 2017, ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, θα κρατηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά ή με e-mail για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο.

 

Γιώργος Μακρής και Σπύρος Γκούμας

 

Πληροφορίες τηλ: 0030-2106410211, 0030-6972335227

e-mail:makres@otenet.gr και info@spirosgoumas.gr

 

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων, οι ομιλίες και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα www.rebetikoseminar.com

Πληροφορίες για το όμορφο νησί της Σκύρου μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο www.skyros.gr

Χάρτης

Δείτε που ακριβώς γίνεται το σεμινάριο

Δείτε εδώ