Ποιοι είμαστε

Γιώγος Μακρής

Γιώγος Μακρής

Ο Γιώργος Μακρής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες και έκανε το διδακτορικό του στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ.
Μοίρασε 31 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας μεταξύ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών συνδέθηκε με αρκετούς μουσικούς και τραγουδιστές του «Νέου κύματος», μέσα από επαγγελματικές δραστηριότητες και άρχισε να μαθαίνει μόνος του κιθάρα, γεγονός που συνεχίζεται, δυστυχώς, μέχρι σήμερα. Από το 1998 μέχρι το 2000 υπήρξε μαθητής της Εκκλησιαστικής μουσικής του «Συλλόγου προς διάδοση της Εθνιής Μουσικής» του Σίμωνα Καρά και μέλος της χορωδίας του Συλλόγου. Από το 2001 μέχρι το 2006 υπήρξε μαθητής του Πρωτοψάλτη Παναγιώτη Μαρούλη, στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» και μέλος του Βυζαντινού χορού «ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΩΝ». Το 2001 μαζί με τη Φωτεινή Καράμπαμπα, τον Γιάννη Κουτσαυλή (Γιουβάν), τον Κώστα Σπύρου και την Χρυσάνθη Χρονίδου δημιούργησε το λαϊκό σχήμα των «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΩΝ».


Σπύρος Γκούμας

Σπύρος Γκούμας

Ο Σπύρος Γκούμας γεννήθηκε στον Πειραιά, με καταγωγή από τον Πειραιά και την Μ. Ασία
Την λαϊκή μουσική την έμαθε από τον πατέρα του ο οποίος ήταν λαϊκός μουσικός.
Παίζει μπουζούκι από την ηλικία των δώδεκα ετών. Από δεκαέξι ετών άρχισε να συνεργάζεται με λαϊκά σχήματα, παίζοντας στην περιοχή του Πειραιά.
Παρακολούθησε μαθήματα μουσικής στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και το 2001 πήρε με άριστα το δίπλωμα της Βυζαντινής Μουσικής με δάσκαλο τον Διονύση Ηλιόπουλο.
Το 1984 άρχισε τη δισκογραφική του καριέρα παίζοντας για πρώτη φορά στο Μινόρε της Αυγής.
Από τότε μέχρι σήμερα συμμετείχε σε πολλές ηχογραφήσεις δίσκων με συνθέτες τους : (Κ. Καπλάνη, Β.Κορακάκη, Ε. Καραΐνδρου στο 10, Σ. Κουγιουμτζή Δ. Σαββόπουλο, Ν. Ξυδάκη, Δ. Παπαδημητρίου κ.ά.). Με τραγουδιστές τους (Σ. Μπέλλου, Τ. Μπίνη, Π. Πάνου, Γ. Νταλάρα, Ε. Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Α. Πρωτοψάλτη, Μ. Κανά, Δ. Μητροπάνο, Μαρινέλλα, Ε.  Τσαλιγοπούλου, Γ. Κότσιρα, Δ. Μπάση κ,ά
Σε ζωντανές εμφανίσεις έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια με την Ε. Αρβανιτάκη σε συναυλίες στην Ελλάδα και Διεθνή Φεστιβάλ σε όλον τον Κόσμο (Womad).
Καθώς και με τους: Ε.Καραΐνδρου στο θέατρο Βράχων  παίζοντας το 10, την Χ. Αλεξιού το 1991 στο Αττικόν και το 2004 στον Βοτανικό, την Δ.Γαλάνη το 2007 στο REX, τον Γ. Νταλάρα to 2008 στον Ιανό, τον Μ. Μητσιά το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής, τον Δ. Σαββόπουλο το 2005 σε Διεθνές Φεστιβάλ EXPO στην Ιαπωνία, τον Αλκ. Ιωαννίδη σε συναυλίες στην Ελλάδα, τον Ν. Πορτοκάλογλου σε συναυλίες, τον Ο. Περίδη σε συναυλίες, τον Robert Plant στο club Ρόδον παίζοντας σε διασκευή για μπουζούκι το Thank you των Led Zeppelin κ.ά.
Από το 1996 διδάσκει Μπουζούκι, Τζουρά, Μπαγλαμά , Λαούτο, Λαϊκή Κιθάρα, Μαντολίνο.


Σοφία Κονταράτου

Σοφία Κονταράτου

Η Σοφία Κονταράτου είναι καθηγήτρια Μαθηματικών και ζει στην Αθήνα. Έχει διδαχθεί παραδοσιακό τραγούδι από την Δόμνα Σαμίου στο Μουσείο Λαικών οργάνων στην Πλάκα, βυζαντινή μουσική δίπλα στον Τάσο Φωτόπουλο και πολυφωνικό ηπειρώτικο τραγούδι από την Νότα Καλτσούνη. Χορεύει στο Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών και παίζει κρουστά. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει ρεμπέτικα και παραδοσιακά σε μαγαζιά στην Αθήνα. Είναι μέλος των Παραπεταμένων από το 2013.

 

 

 


Φωτεινή Καράμπαμπα

Φωτεινή Καράμπαμπα

Η Φωτεινή Καράμπαμπα γεννήθηκε το 1957 στο Χαλάνδρι- Αττικής. Σπούδασε Βιολογία και ασχολήθηκε στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας και ειδικότερα με την Προγεννητική διάγνωση της Μεσογειακής αναιμίας.

Το 1997 «παρασύρθηκε» από ένα πολύ καλό φίλο της, Νευρολόγο και ονειρεύτηκε ότι θα μπορούσε να παίξει μπαγλαμά. Φοίτησε για 4 χρόνια στο Ωδείο “Φίλιππος Νάκας” όπου διδάχτηκε βασική θεωρία μουσικής, αρμονία και άρχισε να πιάνει δειλά τον μπαγλαμά και τον τζουρά. Το 2002 έως το 2004 έκανε μαθήματα ρυθμολογίας και οργάνου με τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο στον οποίο οφείλει την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος και παίζει μπαγλαμά με τους «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΥΣ» από το 2001.

 


xaratsis_internet

Γιώργος Χαρατσής

Ο Γιώργος Χαρατσής γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής το 1975. Το 1993 αποφοίτησε από το Λύκειο και το 2000 από το ΙΕΚ Αγίων Αναργύρων-Τμήμα Διοίκησης Οικονομικών. Κατά το χρονικό διάστημα 2003-2005 εργάσθηκε στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.

Το 1996-97 ασχολήθηκε με το τρίχορδο μπουζούκι έχοντας κατά καιρούς σημαντικούς δάσκαλους, όπως τον Θέμη Παπαβασιλείου, τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και το Μανώλη Πάππο.
Ένωσε την μουσική του τύχη με τους «ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΟΥΣ» το 2003.

 

 


Κώστας Τρυφωνόπουλος

Κώστας Τρυφωνόπουλος

Ο Κώστας Τρυφωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών Αθήνας, αλλά τελικά εργάζεται αποκλειστικά στον χώρο της πληροφορικής.

Ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόληση με τη μουσική που τελικά εξελίχθηκε σε παράλληλη πορεία ζωής. Περνώντας από διάφορα μουσικά όργανα τελικά επικεντρώθηκε περισσότερο στο μπουζούκι έχοντας αρχικά σαν δάσκαλο τον Θέμη Παπαβασιλείου και έπειτα τον Σπύρο Γκούμα. Επίσης, ασχολείται με τη σύνθεση και ενορχήστρωση στο προσωπικό του home studio. Από το 2009 συμμετέχει στο λαϊκό μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι» παίζοντας μπουζούκι και κιθάρα.

 

 


rena_internet

Ρένα Στρούλιου

Η Ειρήνη Στρούλιου γεννήθηκε το 1973 στη Γερμανία (Κολωνία). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Παν/μίου.

Από τα παιδικά της χρόνια, μέχρι σήμερα, η ζωή της είναι γεμάτη από μουσική. Διπλωματούχος μονωδίας του Εθνικού Ωδείου, τάξη Θ.Πετράκη, με άριστα παμψηφεί Α’ βραβείο. Συμμετείχε στην φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας (φλάουτο, πίκολο φλάουτο) και στην παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.