Αγαπητοί φίλοι,

Η θαλασσινή αύρα που έρχεται από το πανέμορφο νησί της Σκύρου, μας μεταφέρει και φέτος, για όγδοη συνεχή χρονιά, bouzouki_island το κάλεσμα για την υλοποίηση του 8ου Σεμιναρίου-συνάντησης για το Ρεμπέτικο, από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2016. Το γνώριμο σε όλους μας Λαογραφικό Μουσείο «Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς» που μας καλοδέχεται εδώ και οκτώ χρόνια, προσφέροντας τους φιλόξενους χώρους του, περιμένει και πάλι να γεμίσει από ανθρώπους που ζητούν να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν τους κώδικες της Μουσικής, αλλά συγχρόνως να διαφυλάξουν από τον αφανισμό το λαϊκό μας τραγούδι.

Η Συνάντηση αυτή, με τις παράλληλες εκδηλώσεις της, έπαψε να έχει την μορφή ενός απλού Σεμιναρίου. Έγινε πια ένας θεσμός, που ρίζωσε βαθιά στο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Αγκαλιάστηκε ζεστά από τους κατοίκους του και δημιούργησε έναν άξονα για βάθεμα των ανθρωπίνων σχέσεων, αφού καταφέρνει να ενώνει σε ένα κοινό στόχο ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και να ικανοποιεί τις ψυχικές τους ανάγκες, προσφέροντας εκτός από την γνώση και αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.
Θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε ρεμπέτικα τραγούδια τα βράδια στις γραφικές ταβέρνες του νησιού και τα γραφικά δρομάκια της χώρας.

Καλή αντάμωση!

Ο οργανωτικός υπεύθυνος
Γιώργος Μακρής

 


πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές για διαμονή στο νησί στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και την παρέα τους.

πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ενημερωτικό έντυπο.